LIMBURG 2038: FUTURE OF YOUTH

Gratis naar Cube voor jeugdige toekomstvisie op Limburg

Hoe ziet de toekomst van Limburg eruit als je kijkt met een jonge blik? Vanaf 11 oktober opent de expositie ‘Limburg 2038: FUTURE OF YOUTH’ in Cube design museum in Kerkrade. Op zondag 14 oktober is deze expositie gratis te bezoeken in het kader van Dutch Earth Week. In deze 2.0-versie van de eerder getoonde expositie ‘Limburg 2038’, waarvoor prominente Limburgers hun toekomstvisies gaven, komt nu de jeugd aan het woord.

Van 8 tot en met 14 oktober vindt de tweede editie van de landelijke Dutch Earth Week plaats met het thema TURN IT! Cube design museum vindt hierbij aansluiting door de uitbreiding van de interactieve tentoonstelling ‘Limburg 2038’. Middels een interventie nemen jongeren de expositie over en veranderen deze in ‘Limburg 2038: FUTURE OF YOUTH’. Op de laatste dag van Dutch Earth Week, op zondag 14 oktober, is deze nieuwe expositie gratis te bezoeken.

De vernieuwde tentoonstelling biedt een extra laag door naast toekomstvisies van onder andere Theo Bovens (Provincie Limburg), Peter Verkoulen (Brightlands) en Anya Niewierra (VVV Zuid-Limburg) ook de ideeën van Limburgse jeugd te exposeren. De jongeren gaan in op thema’s als energie, natuur, voeding, arbeidsmarkt/ nieuwe beroepen en digitalisering. Net als bij de originele tentoonstelling is er nu ook ruimte voor eigen inbreng.

De expositie ‘Limburg 2038: FUTURE OF YOUTH’ is van 11 tot en met 28 oktober te zien in Cube design museum in Kerkrade.

 

FUTURE FOOD DESIGNER OP FUTURE OF YOUTH!

Hoe ziet de toekomst van Limburg eruit? Verschillende jongeren geven in de vernieuwde expositie Limburg 2038: Future of Youth antwoord op deze en andere vragen. Die frisse blik op de toekomst hebben ze gemeen met future food designer Chloé Rutzerveld. Zij verkent en experimenteert met voedselproductie en -consumptie. Tijdens de opening van Future of Youth serveert Chloé een drankje van de toekomst en vertelt wat zij denkt dat we over twintig jaar eten. Smakelijk!?


INFORMATIE

Limburg 2038: FUTURE OF YOUTH
Datum: van 11 oktober tot en met 28 oktober

Locatie: Cube design museum
Prijs: vanaf € 11,- (op 14 oktober gratis)